Remiss: Ds 2016:44 Nationell läkemedelslista

Vi kommer att avge yttrande på denna remiss och tar tacksamt emot synpunkter från medlemsförbunden senast den 27 mars 2017!

Remissen tas upp på Nätverkets möte om jämlik hälsa den 13 mars.

Remissyttranden ska lämnas till Socialdepartementet senast den 13 april 2017.

I promemorian lämnas förslag till en ny lag, lagen om nationell läkemedelslista. Den nya lagen föreslås ersätta lagen om receptregister och lagen om läkemedelsförteckning. Förslag lämnas också till en ny förordning om nationell läkemedelslista som ska ersätta förordningen om receptregister och förordningen om läkemedelsförteckning. Därutöver föreslås även följdändringar i andra författningar.

Martina Bergström